Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Voor u mag de liefde een mysterie lijken, maar als geliefde bent u een goed bestudeerd fenomeen. Uw liefde is een chemische reactie die kan worden gemeten en geanalyseerd. Als overheid kunnen wij uw liefde stimuleren, bijvoorbeeld door u te helpen bij het vinden van een geschikte partner. Regulering loont, want uw liefde kan een winstgevende onderneming of een dure leugen zijn. Het kan een wenselijke vorm aannemen, of een vorm die wij niet accepteren.

4.1 SELF MARRIAGE

Alle benodigdheden om je eigen ceremonie te verwezenlijken
I Married Me
Jeffrey Levin en Bonnie Powers

In de I Married Me kit zit alles dat nodig is om je eigen huwelijksceremonie te creëren. De Self-Wedding In-A-Box bevat instructies voor de plechtigheid, geloften, een uniseks 14K gouden zelf-trouwring en 24 kaarten met positieve spreuken voor dagelijks gebruik.  

4.2 SELF MARRIAGE

Ga een verbintenis met jezelf aan
Marry Me
Shen Ying

In 2004 trad Shen Ying, student aan Design Academy Eindhoven, met zichzelf in het huwelijk. Dat gebeurde in het voetbalstadion van PSV in Eindhoven. Door trouw, vertrouwen, gelijkheid en vrijheid te zweren ging Ying de ultieme, levenslange verbintenis met zichzelf aan. 

4.3 SOCIAL DEVELOPMENT NETWORK

Helpt u bij het vinden van uw perfecte match
Social Development Network
Ministerie van Sociale Zaken en Gezinsontwikkeling, Singapore

Het Social Development Network (SDN) is een overheidsinstantie van het Ministerie van Sociale Zaken en Gezinsontwikkeling, die nauw samenwerkt met de gemeenschap en met commerciële partijen om de mogelijkheden voor interactie tussen alleenstaanden in het sociale leven van Singapore te bevorderen.

 

Het SDN coördineert en faciliteert datingactiviteiten die door het bedrijfsleven worden aangeboden, en het geeft publieksvoorlichting over het leven als single.  Andere verantwoordelijkheden van het SDN zijn onder meer het verstrekken van de nodige infrastructuur en ondersteuning voor de datingsector, evenals het waarborgen van de professionaliteit van datingbureaus door middel van een accrediteringssysteem. 

4.4 POLYAMORY

Houden van meer dan één persoon
Family Special – Polyamory
Pinar&Viola (Pınar Demirdağ en Viola Renate)

Deze beeldcollectie van Pinar&Viola is gewijd aan polyamorie, de theorie en praktijk van het hebben van meerdere liefdespartners. De serie toont polyamorie als de perfecte liefdesvorm van deze tijd.

 

Vijf verschillende porseleinen borden van Limoges en T-shirts tonen portretten van een langdurige vaste relatie tussen zes volwassen die van elkaar en van hun vier kinderen houden. Elk porseleinen bord vertelt een verhaal uit het huishouden van morgen: LARP Castle, Home Garden Loft, Consciousness Expanding Resort, Tantra Cloud en Kids Suite.

4.5 POLYGRAPH

Een leugendetector voor thuisgebruik
USB Polygraph
Swamiware

De USB Polygraph is een betaalbare leugendetector om thuis te gebruiken. De resultaten zouden 80% tot 99% nauwkeurig zijn.

 

Het gebruik van de USB Polygraph vergt geen training of speciale vaardigheden. De gebruiker steekt één uiteinde in een USB-poort, brengt de sensoren aan bij de proefpersoon en laat de software het werk doen. Door het analyseren van zweet, ademhaling en polsslag onthult de polygraaf of de proefpersoon de waarheid spreekt.

4.6 FREE WEDDINGS

Ontvang gratis tot maximaal $10.000 voor uw droombruiloft
SwanLuv

SwanLuv is een startup in Seattle die koppels de mogelijkheid bood hun huwelijk te financieren met een lening tot $10.000.

 

SwanLuv beoordeelde potentiële koppels en berekende een hogere rente voor relaties die zij als sterker beoordeelden. Koppels mochten het geld houden zolang hun huwelijk stand hield. Als het huwelijk in een scheiding eindigde moesten ze het geleende bedrag, met rente, terugbetalen aan SwanLuv.

 

Voorafgaand aan de lancering paste SwanLuv hun financieringsplatform aan. Het platform bood niet langer leningen aan, maar gaf de mogelijkheid bruiloften via crowdfunding te financieren. Het bedrijf verklaarde dat dit een gevolg was van de ‘overweldigende vraag en onvoorziene wettelijke regels en beperkingen in de kredietwereld.’ Hun website is momenteel offline. 

4.7 CHEMISTRY TEST

Ontdek de onderliggende compatibiliteit tussen u en uw partner
Relationship Kit
Instant Chemistry

Instant Chemistry biedt koppels de mogelijkheid hun onderliggende compatibiliteit te kwantificeren. De Couples Kit bestaat uit een online persoonlijkheidstest en twee biologische proeven; de één meet tevredenheid met de relatie, de ander toetst de onderlinge chemie op lange termijn.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat biologisch compatibele partners een grotere aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen en een meer stabiele relatie hebben. Instant Chemistry geeft koppels inzicht in hun relaties en toont aan waar hun sterke en zwakke punten kunnen liggen. 

4.8 LOVE TESTER

Een bh die pas opengaat wanneer er ware liefde wordt vastgesteld
True Love Tester
Rhizomatiks for Ravijour

De sluiting van de True Love Tester beha opent automatisch wanneer blijkt dat de drager een gevoel van ware liefde ervaart.

 

Met behulp van ingebouwde sensoren en een geavanceerde sluiting maakt de True Love Tester via Bluetooth verbinding met een smartphone app. Sensoren monitoren de hartslag van de drager en de app analyseert de gegevens om te bepalen of die persoon ware liefde voelt.

4.9 SMELL DATING

Een datingservice op basis van lichaamsgeur
Smell Dating
Tega Brain in samenwerking met Sam Lavigne en Useless Press

Smell Dating is een postorder datingservice die mensen op basis van geur aan elkaar koppelt. Deelnemers worden gevraagd drie dagen hetzelfde T-shirt te dragen, niet te douchen en geen parfum, eau de cologne of deodorant te gebruiken. Nadat ze het T-shirt hebben opgestuurd ontvangen ze tien monsters van shirts van andere mensen. Wanneer twee mensen elkaars monsters kiezen worden ze door Smell Dating met elkaar in contact gebracht.

 

De dienst is gebaseerd op de veronderstelling dat chemische factoren bepalend zijn voor de compatibiliteit. Geuronderzoekers vermoeden dat het hoge aantal echtscheidingen gerelateerd kan zijn aan het overmatig gebruik van deodorant, terwijl wij onze natuurlijke olfactorische intelligentie juist te weinig benutten.

 

Smell Dating vraagt de deelnemers niet naar hun seksuele geaardheid, genderidentiteit of andere details. Onderzoek lijkt erop te wijzen dat iemands genetische compatibiliteit, geslacht, leeftijd en aanleg voor ziekten door diens ‘geursignatuur’ wordt weerspiegeld. Zelfs in blinde proeven komen de seksuele verlangens van proefpersonen in grote mate overeen met hun geurvoorkeuren.

Agata Jaworska, Giovanni Innella
Claus Wiersma
Kévin Bray, Thomas Buxó
Ina Hollmann
Eliza Mante, Hongjie Yang, Rana Ghavami

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Jaarthema's en het dossier Olympische Spelen.