Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een kind krijgen is zowel een bijzonder moment als de normaalste zaak van de wereld. U kunt kiezen hoe uw kinderen eruit zullen zien, en hun ontwikkeling sturen. Maar ondanks al uw inspanningen zult u nooit precies weten wat er van uw kinderen zal worden. Geboorten: dat is wat uw land het meest nodig heeft.

5.1 SMART SCALE

Hou de groei van uw kind bij
Smart Kid Scale
Withings

Het bijhouden van een groeigrafiek is één van de weinige objectieve manieren om de gezondheid van een baby te monitoren. Ook kan met behulp van een groeigrafiek in een vroeg stadium obesitas of ondervoeding worden aangetoond.

 

Met behulp van een speciale app stelt de Smart Kid Scale ouders in staat de groei en voeding van hun kind bij te houden, door de borstvoeding of flesjes in te voeren en dit te relateren aan de groei van het kind.

 

Wanneer de ouders willen controleren of het gewicht en de lengte van hun kind de normale trend volgt, of dat ze de voeding moeten aanpassen, kunnen ze simpelweg de Baby Companion app raadplegen. 

5.2 VISUAL STIMULATION

Bevorder de visuele ontwikkeling, focus en bewegingsregistratie van uw kind
Baby View
Hey Bear Productions

Baby View biedt een aantal simpele en interactieve scènes, ontworpen om een jonge baby te prikkelen en te vermaken. De app bevordert de oogcoördinatie en focus van baby’s in de eerste maanden van hun leven, wanneer hun ogen nog volop in ontwikkeling zijn en hun waarneming vooral is afgestemd op zwart-wit en contrastrijke beelden.

5.3 SPERM BANK

Zoek naar donoren op basis van hun uiterlijke overeenkomsten met beroemdheden
Donor Look-A-Likes
California Cryobank

California Cryobank biedt een manier om donoren van sperma te selecteren op basis van hun gelijkenis met beroemdheden.

 

Via onderzoek op internet selecteert CCB Donor Look-a-Likes™ mannen die duidelijke overeenkomsten vertonen met acteurs, sporters, muzikanten en andere beroemdheden. De online donorlijst van California Cryobank toont foto’s van de twee of drie beroemdheden die volgens de medewerkers het meest op de donor lijken. Gebruikers kunnen donoren ook vinden met de Donor Look-a-Likes™ zoekmachine, die een donorlijst samenstelt op basis van de ingevoerde beroemdheden.

 

Gebruikers van California Cryobank kunnen donoren ook selecteren op basis van onder meer fysieke kenmerken, nationaliteit, religieuze achtergrond, opleidingsniveau en interesses.

5.4 VACATION SEX

Ga op vakantie en raak zwanger
Do it for Denmark
Spies Travel, campagne door Robert Boisen & Like-minded

Met gemiddeld 1.7 kinderen per gezin heeft Denemarken een van de laagste geboortecijfers van Europa.

 

Het Deense reisbureau Spies Travels creëerde de campagnes ‘Do it for Denmark’ en ‘Do it for Mom’ in een poging om zowel het reizen als de voortplanting te bevorderen. Volgens het reisbureau hebben Denen 51% meer seks tijdens een zonvakantie dan in hun dagelijks leven. Studies tonen aan dat wanneer koppels samen aan lichaamsbeweging doen ze zelfs nóg meer seks hebben. 

5.5 BABY BOX

Stressvrije voorbereiding op een baby

De Finse Baby Box bevat vijftig voorwerpen waarmee gedurende het eerste levensjaar voor een baby kan worden gezorgd. Zo biedt het een matras dat, geïnstalleerd op de bodem van de doos, het eerste babybedje vormt.

 

De ‘baby box’ is een Finse traditie die stamt uit de jaren 1930. Ongeacht hun achtergrond of inkomen ontvangen alle alleenstaanden en adoptieouders zo’n doos van de Finse overheid. Deze vorm van sociale ondersteuning wordt vaak gezien als een van de redenen waarom Finland een uitzonderlijk laag kindersterftecijfer kent.

 

Het idee van de doos verspreid zich momenteel over de hele wereld, met lokale varianten in Zuid-Afrika, India, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Agata Jaworska, Giovanni Innella
Claus Wiersma
Kévin Bray, Thomas Buxó
Ina Hollmann
Eliza Mante, Hongjie Yang, Rana Ghavami

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Jaarthema's en het dossier Olympische Spelen.