Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Smart Scale
hou de groei van uw kind bij

Met behulp van een speciale app stelt de Smart Kid Scale ouders in staat de groei en voeding van hun kind bij te houden, door de borstvoeding of flesjes in te voeren en dit te relateren aan de groei van het kind. 

Visual Stimulation
bevorder de visuele ontwikkeling, focus en bewegingsregistratie van uw kind

Baby View biedt een aantal simpele en interactieve scènes, ontworpen om een jonge baby te prikkelen en te vermaken. De app bevordert de oogcoördinatie en focus van baby’s in de eerste maanden van hun leven, wanneer hun ogen nog volop in ontwikkeling zijn en hun waarneming vooral is afgestemd op zwart-wit en contrastrijke beelden.

Sperm Bank
zoek naar donoren op basis van hun uiterlijke overeenkomsten met beroemdheden

California Cryobank biedt een manier om donoren van sperma te selecteren op basis van hun gelijkenis met beroemdheden.   

Newborn-to-Toddler Apptivity Seat

De Newborn-to-Toddler Apptivity Seat van Fisher-Price zaaide controverse met hun iPad-gripfunctie. Belangenorganisatie Campaign for a Commercial-Free Childhood stuurde producent Fisher-Price een petitie met meer dan 12.000 handtekeningen. De speelgoedfabrikant werd gemaand de Apptivity Seat terug te roepen. Gesteund door adviezen van deskundigen beweerde de groep dat het product ontwikkelingsstoornissen kan veroorzaken met betrekking tot lichaamstaal en socialisatie, omdat het zitje het gebruik van een beeldscherm te veel zou stimuleren.

Fisher-Price verweerde zich door te claimen dat het product juist ontwikkeld is voor ouders die samen met hun kinderen van verantwoorde inhoud willen genieten. De Fisher-Price app schakelt zichzelf al na tien minuten gebruik uit, en kan daarna alleen handmatig worden herstart.

Baby Box
stressvrije voorbereiding op een baby

De Finse Baby Box bevat vijftig voorwerpen waarmee gedurende het eerste levensjaar voor een baby kan worden gezorgd. Zo biedt het een matras dat, geïnstalleerd op de bodem van de doos, het eerste babybedje vormt.

De ‘baby box’ is een Finse traditie die stamt uit de jaren 1930. Ongeacht hun achtergrond of inkomen ontvangen alle alleenstaanden en adoptieouders zo’n doos van de Finse,overheid. Deze vorm van sociale ondersteuning wordt vaak gezien als een van de redenen waarom Finland een uitzonderlijk laag kindersterftecijfer kent. 

Agata Jaworska, Giovanni Innella
Claus Wiersma
Kévin Bray, Thomas Buxó
Ina Hollmann
Eliza Mante, Hongjie Yang, Rana Ghavami

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Jaarthema's en het dossier Olympische Spelen.