Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bariatric Furniture
ontworpen voor de bredere mens

In Europa en de Verenigde Staten woedt al enige tijd een discussie over de vraag of er in openbare ruimten, kantoren en wachtkamers verplicht zitmeubelen voor mensen met overgewicht moeten worden geplaatst. Echter, duidelijke wetgeving rond dit onderwerp ontbreekt. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen betalen klanten met overgewicht een toeslag voor extra zitruimte. Onlangs bepaalde een Canadese rechtbank dat luchtvaartmaatschappijen passagiers met overgewicht kosteloos een tweede stoel aan moeten bieden.

Simulation Suit
ervaar hoe het is om ouder te worden

Met het Wearable Elderly Action Simulation Suit ervaar en begrijp je de fysieke belemmeringen en de rompslomp waar een bejaarde dagelijks mee kan worden geconfronteerd.

Electric Shocker
train je hersenen slechte gewoonten op te geven

Pavlok is een polsbandje dat u helpt te stoppen met slechte gewoonten zoals roken of nagelbijten. Het polsbandje geeft een elektrische schok zodra het gedrag waar u zich van wilt bevrijden de kop opsteekt.

Smart Nutrition
telt voor u de calorieën

Situ is een eenvoudige weegschaal die voedsel zowel in grammen weegt, als in calorieën en voedingsstoffen. Situ informeert de gebruiker vooraf over de calorieën en voedingswaarde van wat hij gaat eten.

tDCS-kit

De tDCS-kit biedt een drugvrije doe-het-zelf methode om de concentratie te verhogen of depressie, angst en migraine te verminderen. Transcranial direct current simulation (tDCS) is een vorm van neurostimulatie waarbij een laag voltage stroom naar bepaalde hersengebieden wordt gestuurd via elektroden die op de hoofdhuid zijn aangebracht.

Training Mask

Training Mask verhoogt de efficiëntie van fitness trainingen, waardoor gebruikers de duur van hun training met twee-derde kunnen verminderen. Het masker verhoogt onder meer de longcapaciteit en zuurstofopname.

Polar M400
GPS running watch

Polar M400 is een waterdicht horloge voor hardlopers met GPS en fitness-tracker. Het kan u helpen een optimale training in te plannen, uw records te breken en zelfs u weg terug naar huis te vinden aan het eind van uw training. 

Xiaomi Mi Band

Met de Xiaomi Mi Band kunnen gebruikers hun inspanningsniveau controleren, de loopafstand bijhouden en het aantal verbrande calorieën berekenen. De band staat in verbinding met een app om de training en het slaappatroon van de gebruiker te analyseren.

Body Fat Caliper
Accu-Measure

Dit apparaat stelt gebruikers in staat hun lichaamsvet te meten en hun BMI te berekenen.

SmartRead Automatic Digital Wrist Blood Pressure Monitor

Deze digitale bloeddrukmeter heeft een WGO-indicator, waardoor de bloeddruk onmiddellijk vergeleken kan worden met de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Therapeutic Robot
de voordelen van dierentherapie

JustoCat is een katachtige robot ontworpen voor ouderen met dementie en hun verzorgers. De robot iso groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in veel opzichten hetzelfde, bijvoorbeeld wanneer hij zachtjes over de zijn rug wordt gestreeld. Medische testen wijzen uit dat de robot een kalmerend effect heeft, hetgeen weer kan leiden tot vermindering van medicatie.  

Food Fragrances
bevorderen de eetlust op natuurlijke wijze

Ode is een nieuw product voor ouderen met dementie en de ziekte van Alzheimer. Voor etenstijd wordt de authentieke geur van gerechten in de woonruimte verspreid, wat  de eetlust bevordert en kan helpen bij problemen met gewichtsverlies.

Agata Jaworska, Giovanni Innella
Claus Wiersma
Kévin Bray, Thomas Buxó
Ina Hollmann
Eliza Mante, Hongjie Yang, Rana Ghavami

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Jaarthema's en het dossier Olympische Spelen.