Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bulletproof Clothing
lichtgewicht kleding die functioneert als betrouwbaar, kogelvrij pantser

Miguel Caballero is een modeontwerper die kogelvrije merkkleding aanbiedt. De kleding is dun, licht, flexibel en discreet.

Smart Gun
voorkomt ongeautoriseerd gebruik

Conventionele handwapens zijn tegen ongeautoriseerd gebruik beveiligd met een veiligheidspin of een ander beveiligingssysteem. Het radiografische horloge van Armatix Smart System regelt het gebruik en de bediening van het handwapen. Een Smart System handwapen kan alleen schieten als het zich binnen bereik van het horloge bevindt. 

Algorithmic Citizenship
uw rechten bepaald door uw aanwezigheid op het internet

Citizen Ex baseert de berekening van het Algorithmic Citizenship op het online gedrag van de gebruiker. Elke website die wordt bezocht dient als bewijs voor de voorkeur voor een bepaalde plaats en wordt toegevoegd aan een telkens te herzien burgerschap. Omdat het Internet overal is, kan men overal naartoe, en omdat het Internet een realiteit is, heeft dit ook gevolgen. 

Protective Clothing
bescherm uzelf tegen elektromagnetische velden

Mobiele telefoons, satellieten, radiozenders, haardrogers, magnetrons, muziekspelers, computers, elektriciteitsnetten, spelcomputers en op het lichaam gedragen elektronica creëren stuk voor stuk elektromagnetische velden (EMV). Hoewel het vrijwel onmogelijk is om blootstelling aan elektromagnetische velden volledig te vermijden, stelt Holland Shielding Systems mensen in staat actie te ondernemen een de hoeveelheid straling te beperken.  

Distracting T-shirt
misleid auto-tagging op social media

Realface Glamouflage is een collectie T-shirts die elektronische gezichtsherkenning ontregelen. Op de Realface Glamouflage shirts zijn de gezichten afgebeeld van mensen die beroemdheden imiteren, en gezichten zoals die gebruikt worden voor nepaccounts en Internet spam. Van beide typen gezichten bestaan er oneindig veel, wat vragen oproept over identiteit, privacy en authenticiteit. Realface Glamouflage biedt privacy op de manier hoe het zou moeten, in de vorm van een alledaags product zoals een T-shirt. 

Anonymous
sluit je aan bij een leiderloze organisatie van hacktivisten

Anonymous is een informeel internationaal netwerk van activisten en hacktivisten. De leden van Anonymous (of ‘Anons’) strijden tegen internetcensuur en -controle. Het merendeel van hun acties richt zich tegen overheden, organisaties en bedrijven die zij van censuur beschuldi-gen. De groep kent weinig regels, maar iemands identiteit mag niet openbaar worden gemaakt, er mag niet over de groep worden gesproken en de media mogen niet worden aangevallen. 

Verkrijgbaar tijdens The Life Fair
€5.00

Invisible
geeft tegenwicht aan genetische surveillance

Invisible is een tactische kit die bescherming biedt tegen nieuwe vormen van biologische surveillance. De eerste spray heeft de titel Erase en is een 'anti-DNA reinigingsproduct', vergelijkbaar met een desinfecterende spray. Replace, daarentegen, is een spray die een mengsel van genetisch materiaal aan een DNA monster toevoegt om de details van het origineel te verhullen. Als set kunnen ze worden gebruikt om alles schoon te vegen, of om een alternatief genetisch monster te maken en zo iemands genetische privacy te beschermen.

Agata Jaworska, Giovanni Innella
Claus Wiersma
Kévin Bray, Thomas Buxó
Ina Hollmann
Eliza Mante, Hongjie Yang, Rana Ghavami

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Jaarthema's en het dossier Olympische Spelen.